Wat is het doel van een haalbaarheidsonderzoek?
Het haalbaarheidsonderzoek heeft als doel te onderzoeken of bemiddeling naar een andere baan haalbaar en zinvol is. Ook zorgt een haalbaarheidsonderzoek ervoor dat de afstand tot de arbeidsmarkt voor uw werknemer in kaart wordt gebracht.
Voor wie is een haalbaarheidsonderzoek bedoeld?
U kunt voor al uw werknemers ongeacht het niveau of branche een haalbaarheidsonderzoek laten uitvoeren. Het onderzoek is gericht op werknemers die in een 2e spoort traject moeten gaan re-integreren en waarbij vooraf twijfel bestaat of dit haalbaar is.
Van welke informatiebronnen wordt gebruik gemaakt in het haalbaarheidsonderzoek?
Voor het haalbaarheidsonderzoek maakt Cereo gebruik van de volgende onderzoeksbronnen:
- Een intake met de werknemer;
- Arbeidskundig onderzoek;
- FML (Functionele Mogelijkheden Lijst);
- Diverse tests bijv. een beroepskeuze- en capaciteitenonderzoek;
- Nationaleberoepengids.nl.
Wat is het resultaat van een haalbaarheidsonderzoek?
Uit het haalbaarheidsonderzoek komt via een rapportage een onderbouwde conclusie die antwoord geeft op de vraag of uw werknemer in staat is om te re-integreren. Indien re-integratie niet tot de mogelijkheden behoort heeft u in ieder geval een goed onderbouwde rapportage door een onafhankelijke partij. De rapportage kunt u gebruiken ter onderbouwing van een deskundigenoordeel of een vervroegde WIA-aanvraagbij UWV.
Gratis whitepaper over onderzoeken bij Re-integratie
Het haalbaarheidsonderzoek is slechts één onderzoek dat wordt ingezet bij re-integratie. Wij hebben een whitepaper geschreven waarin we u alles uitleggen over de werking, het nut en de toepassing van de belangrijkste onderzoeken die worden ingezet bij re-integratie. Inclusief overzichtelijke tijdlijn.
Laat uw gegevens hieronder achter en ontvang de whitepaper in uw mailbox.